Sankt Hans Vest i Roskilde, som tidligere har huset psykiatrisk hospital, skal nu omdannes til et selvstændigt bykvarter med bl.a. nye boliger, erhverv og kulturelle aktiviteter.

Roskilde Kommune har udarbejdet en helhedsplan for området og efter denne plan påbegyndes nu transformationen af to af områdets historiske bygninger – Østerhus og Sønderhus – til ca. 80 nye almene boliger.

EK skal i et integreret samarbejde renovere og ombygge Sønderhus og Østerhus i totalentreprise – en særlig byggeopgave, der kræver respekt for bygningernes historie, arkitektur og udtryk. Der er i processen stor fokus på bæredygtighed og genbrug af de gode materialer, man i sin tid opførte bygningerne med. Blandt andet er det hensigten at restaurere de meget flotte vinduer med stålsprosser, så de fortsat kan pryde de meget smukke facader.

Onsdag den 7. juni 2023 underskrev Roskilde kommune og Boligselskabet Sjælland den endelige købsaftale, så vi endelig hos EK, kan fortælle, at vi er en del af dette spændende projekt. Vi har teamet op med Vandkunsten arkitekter og Wissenberg som ingeniør på projektet.

Vi glæder os meget til opgaven, som stadig er i projekteringsfasen. Den reelle byggefase opstartes i efteråret 2023 og indflytningen forventes i efteråret 2025

Læs mere om projektet her: https://bosj.dk/nye-boliger/sankt-hans-i-roskilde/