Charlotte er i gang med uddannelsen til bygningsstruktør. Charlotte er voksenlærling og har prøvet lidt af hvert, inden hun påbegyndte struktøruddannelsen. Vi har spurgt Charlotte, hvilke overvejelser hun gjorde sig i forbindelse med valget af struktøruddannelsen.
Charlotte kommer fra restaurationsbranchen, hvor hun arbejdede som tjener. Hun havde længe overvejet at skifte job, fordi branchen havde ændret sig i en retning, som hun ikke brød sig om. Det var dog tiden med corona, der gav hende det endelig skub.
Som ung drømte jeg om at blive arkitekt, fortæller Charlotte, men uddannelsen var lidt for teoretisk til mit temperament. Derfor begyndte jeg at undersøge kravene til uddannelser indenfor byggebranchen. Jeg fandt ud af, at bygningsstruktøruddannelsen var perfekt for mig, da noget at det, jeg lægger meget vægt på, er, at det er et aktivt og fysisk job. Det er samtidig en fordel at være organiseret og tænke langsigtet, vurderer Charlotte.
Fordelen for mig er opbygningen af uddannelsen. Man er primært ude i virksomheden med kortvarige skoleforløb, som er målrettet mod at blive klar til svendeprøven. I virksomheden lærer man struktørfaget fra andre passionerede kolleger, og det er et stort plus, siger Charlotte.
Til spørgsmålet om at være kvinde i et mandefag, svarer Charlotte: Jeg er rigtig heldig at være i et godt sjak, hvor jeg det mest af tiden arbejder sammen med en fast makker, som er virkelig dygtig. De fleste af mine kollegaer er hjælpsomme, hvis arbejdsopgaven kræver større styrke, end jeg besidder. Jeg oplever dog af og til, at nogle opgaver ikke bliver givet direkte til mig, det kan godt være frustrerende. Det eneste problem, jeg som sådan oplever, er i forbindelse med skurforholdene. Kønnene imellem er hver især berettiget til opdelt omklædning. Det fungerer med mit nuværende sjak, jeg har dog oplevet at blive fravalgt i et andet sjak. Om det er et hensyn til mig eller mine mandlige kolleger ved jeg faktisk ikke.
Den fordom, jeg oftest oplever om byggebranchen, er, at den er præget af sexchikane, men det kan jeg afkræfte. Jeg har ingen oplevelser haft med sexchikane under min uddannelse som struktør.
Lige p.t. arbejder Charlotte på vores byggeplads i indre by, hvor EK er ved at opføre Nyt Center for Diabetes. Hun kan nu se frem til marts 2024, hvor hun bliver færdig med sin uddannelse og kan kalde sig bygningsstruktør.