Uddannelsen som bygningskonstruktør er steget med 9 procent siden sidste år og er dermed på det højeste nogensinde. Det lover godt for branchen.

Paw og Marck er på 6. semester på bygningskonstruktøruddannelsen og er i 20 ugers praktik i EK for at opsamle erfaring og afprøve deres faglighed.

Marck tog springet til uddannelsen efter en del overvejelser, som han udtrykker her:

"Jeg arbejdede som murer og savnede bl.a. udfordringer i min hverdag. Som bygningskonstruktør vidste jeg, at der ventede mig stor personlig udvikling i uddannelsesforløbet og en masse ny læring samt et hav af jobmuligheder i fremtiden. Håndværkerfaget er et fysisk hårdt erhverv, så jeg har bestemt også tænkt over at passe på mig selv og min krop. Jeg er i praktik på EK's byggeplads i Tjørneparken i Rødovre og har fået en masse ansvar og er blevet kørt godt ind i teamet herude. Jeg har fået til opgave at stå for kvalitetssikring af murerentreprisen og er så småt i gang med tømrerentreprisen. Derudover har jeg et hav af gennemgange med både entreprenører, beboere og bygherre samt har fokus på byggepladsindretningen, da den ’’flytter’’ sig i takt med, at renoveringen udføres ned igennem de forskellige boligblokke."

Paw har også en faglig baggrund og blev udlært elektriker i 2014, og han udtrykker sine overvejelser som følger:

Efter en del overvejelser omkring min fremtid som elektriker valgte jeg at tage chancen og begynde at studere til bygningskonstruktør, og jeg har ikke fortrudt det på noget tidspunkt. Jeg glædede mig til nye udfordringer og til udvikling på både på det personlige og det faglige område. Jeg er tilknyttet EK's byggeplads i Høje Taastrup, hvor der for PFA opføres 157 lejligheder og erhverv i dele af stueetagen samt parkeringsfaciliteter i kældrene fordelt på 2 blokke. Jeg er blevet taget så godt imod og har fået en masse ansvar og spændende opgaver. Jeg kan bruge min læring fra studiet og egen erfaring. Indtil videre har jeg udført kvalitetssikring af vinduesentreprisen, kvalitetssikring af skakte, indhentet tilbud på depotrum og mange andre spændende opgaver. Jeg har været opsøgende og spørgende, og alle har været så flinke til at hjælpe og vejlede mig, og det har kun bekræftet mig i, at bygningskonstruktøruddannelsen er det rette valg for mig."

Paw og Marck skal være i praktik frem til juni 2022, og vi ønsker dem et rigtigt godt forløb.