En af Danmarks dygtigste nyuddannede murere arbejder hos os. Mureren er Søren Thaarup, der i går modtog beviset på det, da han fik bronzemedalje fra Håndværkerforeningen København ved den traditionsrige medaljeuddeling på Københavns Rådhus.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe deltog som altid ved ceremonien, og modtog tak for medaljen fra Søren Thaarup. ”Vi er stolte af at uddanne dygtige håndværkere hos Einar Kornerup. Det er vigtigt for os som virksomhed at kunne give de unge en god uddannelse, og kunne levere den bedste kvalitet til vores kunder. Samtidig er det vigtigt for Danmark, at vi også i fremtiden har kvalificerede håndværkere. At opnå medalje for sin svendeprøve er det ypperste en nyuddannet håndværker kan, og vi ønsker Søren stort tillykke,” siger Thommas Matthisen, murermester hos Einar Kornerup A/S.

Søren og Thommas på Københavns Rådhus.

For Søren Thaarup var gårsdagens ceremoni noget ganske særligt: ”Det er en fantastisk oplevelse at deltage i medaljeuddelingen sammen med de mange andre unge, der modtog medalje. Jeg er selvfølgelig meget stolt af at have fået bronzemedalje, og så var det noget helt særligt at kunne trykke dronningen i hånden og sige tak,” siger Søren Thaarup.

150-årig tradition
Medaljemodtagerne får overrakt enten en sølv- eller bronzemedalje som symbol på en særdeles veludført svendeprøve. Desuden uddeles der en lang række legater, som er indstiftet af laug, virksomheder og fonde.

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Medaljeuddelingen arrangeres af Håndværkerforeningen København i samarbejde med NEXT Uddannelse København og TEC.

Se mere på www.hfk.dk/medalje.>