Mød Arly og Kevin, som er hhv. EK’s ældste og yngste medarbejder. Der er 64 år mellem deres ansættelser. Arly blev ansat i juli 1960 og kunne fejre virksomhedens eneste 60-års jubilæum i 2020. Kevin er netop blevet ansat i august 2024.

Begge har de til fælles, at de var 16 år og på lærlingekontrakt, da de blev ansat. Arly kom i lære som klejnsmed, og Kevin er netop påbegyndt tømreruddannelsen.

Der er sket meget, siden Arly begyndte sin smedeuddannelse frem til august i år, hvor Kevin påbegyndte sin uddannelse. Gennemgående tror vi på, at aldersdiversitet er en styrke, der kan bringe unikke perspektiver, kompetencer og erfaringer til bordet.

EK har altid haft fokus på det gode håndværk, og her kan de unge netop lukrere på ældre generationers viden og faglig ekspertise – læs bl.a. vores indlæg om vores pensionerede murermester Lars Kronholm, der hjælper de unge under uddannelse på Erhvervsskolen NEXT i Glostrup. Se link nedenfor

Vi synes, det er vigtigt, at der uddannes dygtige håndværkere, velvidende at interessen for håndværksfagene ikke kommer af sig selv blandt de unge.

Som vores øvrige kolleger i branchen er vi meget bevidste om, at vi har et ansvar for at skabe interesse om håndværksfagene og tilbyde lærepladser med høj faglig kvalitet. Ca. 50 % af de unge, der påbegynder en erhvervsuddannelse, stopper igen efter kort tid.

I EK har vi bl.a. indført MUS-samtaler for vores lærlinge, der sætter fokus på trivsel, arbejdsmiljø, faglig udvikling og uddannelsesmål. Det kan være med til at fastholde unge, der oplever, at hverdagen til tider kan være udfordrende.

Vi har i mange år haft et lærlingeudvalg. Heri deltager bl.a. vores håndværksmestre, som følger vores lærlinge tæt. Vi forsøger også at skabe et fællesskab blandt vores lærlinge ved at samle dem på tværs af faggrænser til diverse faglige og sociale arrangementer.

Vi ser frem til at følge Kevin på hans rejse mod at blive en færdiguddannet tømrer i 2027. Og hvem ved, måske fejrer vi også hans jubilæum om mange år. Læs mere om Arlys imponerende karriere i EK i Del 2 af historien om Einar Kornerup. Se link nedenfor.