Kornerup Fonden/Einar Kornerup A/S har ydet støtte til forskere på Odense Universitetshospital og Rigshospitalet, der i løbet af efteråret igangsætter to spændende forsøgsbehandlinger på en række kræftpatienter med tarm- og prostatakræft.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan antabus og allergimedicin måske være med til at redde kræftpatienter. Kræftens Bekæmpelse har gennem mange år ledt efter almindeligt kendte lægemidler, som kan vise sig at have en gavnlig effekt ved kræftsygdomme. Fordelen er, at det er billig behandling, som hurtigt kan komme patienterne til gavn. Antabus, aspirin og antihistaminer kendes nok bedst som medicin mod alkoholmisbrug, smerter og allergi. Nu skal de to forsøg afprøve om antabus og allergimedicin kan slå kræftceller ihjel, standse cellernes spredning og samtidig øge effekten af kemoterapi hos patienter, hvor behandlingen ikke længere er effektiv.

Forskningschef Mef Nilbert siger om de nye forsøgsbehandlinger: ”Det er fantastisk, at ti års forskning og positive resultater nu forhåbentlig kan blive omsat til virkelighed til glæde for en række tarm- og prostatapatienter. Vi er meget taknemmelige over, at Kornerup Fonden har valgt at støtte begge disse epokegørende studier fuldt.”
 


Læs flere nyheder