Seneste nyheder


I EK er vi SÅ stolte over at vinde Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien "Unge og nyansatte".


Mandag den 24. august 2020 blev første spadestik taget på Kampsportens Hus, som EEK skal opføre i totalentreprise. Huset opføres på den tomme grund overfor Nørrebro Station og skal rumme træningsfaciliteter primært møntet på asiatisk kampsport.


I EK er vi stolte over at være nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ”Unge og Nyansattes arbejdsmiljø”.


Solen strålede over Holmegårdsskolen i Hvidovre fredag den 14. august, hvor der blev holdt rejsegilde.


EEK har renoveret KB's svømmebassin, som netop er indviet og taget i brug.


EEK’s Mesterafdeling er påbegyndt en udskiftning af altangangene og tagene på Mølleåparkens 8 boligblokke – i alt 120 boliger.


Det er de færreste, der har et 60 år langt arbejdsliv og tilmed i samme virksomhed. Arly Sennenvald har netop rundet sit 60 års jubilæum i EK og skrev dermed historie som den første 60 års jubilar i virksomhedens historie, der tog sin begyndelse i 1907.


EEK har nu afleveret etape 4 på Haraldsgade 53, København Ø, hvor vi for DEAS Asset Management og BYGST har ombygget ca. 3.500 m2 kontorarealer i kælder, stueetage samt 4. og 5. sal.


Yderst på Redmolen i Københavns Frihavn befinder sig en lille toldbygning – Toldvagt 15 - med kronet inskription ”Kgl. Toldvagt”. Den bevaringsværdige bygning er opført i 1916 og er tegnet af arkitekt Rosendahl-Langballe.


I EK er vi stolte over at være nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ”Unge og Nyansattes arbejdsmiljø”.


Mandag den 2. marts 2020 blev den sidste underskrift sat på kontrakten, og EEK skal nu i gang med at ombygge og kapacitetsudvide Holmegårdsskolen i Hvidovre.


EEK skal opføre Kampsportens Hus i totalentreprise. På hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej ved Nørreport Station skal Kampsportens Hus opføres med træningsfaciliteter primært møntet på asiatisk kampsport.


Vi er meget glade i EEK i disse dage.

Vi har netop fået kontrakt på renovering af Tjørneparkens 198 rækkehuse. De 198 rækkehuse er beliggende i Rødovre på hhv. Hvidsværmervej og Rådmand Billes Vej.


Og det har vi gjort i rigtigt mange år.

Lige nu er vi i samarbejde med arkitektfirmaet Vandkunsten A/S og rådgivende ingeniør Wissenberg A/S i fuld gang med at udføre etape 2 af den samlede moderniseringsplan for et helhedstilbud til autisme- og strukturmiljøet samt psykiatrimiljøet på Bank Mikkelsens Vej 20-28 i Gentofte kommune.


EEK er stolt over at have udført to af de tre byggerier, der netop har modtaget ”Frederiksberg Kommunes præmiering for Gode og Smukke Bygninger.”

Vi har mange dygtige lærlinge i EK. Mød Christoffer, der kombinerer sin tømreruddannelse med elitesport. Han er netop udtaget til herrelandsholdet i kajakpolo og skal til EM i Portugal i næste uge. Stævnet finder sted i COIMBRA, Portugal, fra 26.08. til 01.09.20109.


Kornerup Fonden/Einar Kornerup A/S har ydet støtte til forskere på Odense Universitetshospital og Rigshospitalet, der i løbet af efteråret igangsætter to spændende forsøgsbehandlinger på en række kræftpatienter med tarm- og prostatakræft.


EEK har netop påbegyndt opførelsen af 36 nye tagboliger i Dalhusene, Vanløse. Gamle loftsrum på 12 boligblokke omdannes til 36 tagboliger, der certificeres som svanemærkede. Certificeringen betyder, at energiforbruget er lavt, at både byggematerialer og kemiske produkter lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og at byggeaffaldet sorteres og sendes til recirkulering.


En af Danmarks dygtigste nyuddannede murere arbejder hos os. Mureren er Søren Thaarup, der i går modtog beviset på det, da han fik bronzemedalje fra Håndværkerforeningen København ved den traditionsrige medaljeuddeling på Københavns Rådhus.


EEK har i foråret 2019 færdiggjort renoveringen af to gymnastiksale på Katrinedals Skole i Vanløse. Gymnastiksalene er nu blevet indstillet til RENOVER prisen 2019. I indstillingen er bl.a. følgende fremhævet:


EEK er ved at afslutte en helhedsrenovering af den tidligere Frederiksgård skole i Vanløse. Skolen er ombygget til specialskole for psykisk og fysisk handicappede børn og er udvidet med fritidshjem.


Efter 41 ½ års ansættelse i EK har vores tidligere tilbudschef og nu chefkonsulent valgt at gå på pension. Det blev markeret ved en intern reception på hovedkontoret fredag den 1. marts 2019.


EEK har nu afleveret etape 1 af den samlede moderniseringsplan for Helhedstilbuddet på Bank-Mikkelsens Vej 20-28 i Gentofte kommune. Helhedstilbuddet omfatter botilbud og dagtilbud til autisme- og strukturmiljøet samt psykiatrimiljøet, og etape 1 omfatter 48 boliger og en administrationsbygning.


EEK har renoveret og ombygget Den Norske Kirke - Sjømandskirken - beliggende Ved Mønten 9 i København. Opgaven er udført i hovedentreprise i et tæt og godt samarbejde med Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS.


På Grønjordsvej 2 er EEK gået i gang med at udføre byggegrube til et nyt kontor- og hotelbyggeri for Tetrep Woods Ørestad ApS. Byggegrunden er beliggende i byggefelt 4 i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord og grænser op til DR-Byen.


Det var en stor dag for EEK, da K.B. Hallen blev indviet af H. K. H. Kronprins Frederik den 5. december 2018.
EEK har genopført den ikoniske hal i hovedentreprise på ca. 1 ½ år.


EEK har udført totalentreprisen på ombygningen af det tidligere Computercity, og efter en byggeperiode på lige knapt 1 år står de ombyggede arealer nu klar til udlejning. 


EEK har netop vundet hovedentreprisen på helhedsrenovering og kapacitetudvidelsen af Amager Fælled Skole.


EEK har vundet bygningsentreprisen og skal opføre ny laboratoriebygning (C4) for Rockwool International A/S i Hedehusene.


Hotel Kong Arthur består af fire bygninger og har i dag 155 værelser. Den kommende ombygning omfatter bygningerne på Vendersgade 29, Nørre Søgade 11 samt Nansensgade 61 i København.


KHS Arkitekter har netop modtaget Fredensborg Kommunes Renoveringspris for helhedsrenoveringen af Enebærhaven i Humlebæk. EEK udførte renoveringen af de 9 boligblokke, i alt 178 boliger, tilbage i 2013/2014 for Humlebæk Boligselskab og Domea s.m.b.a.


Fredag den 4. maj 2018 blev der holdt rejsegilde på Frederiksgård Skole, som EEK er ved at ombygge til ny specialskole med tilhørende fritidsordning. Byggeriet er nu nået så langt, at rejsegildekransen kunne sættes op på skelettet til tilbygningen, der opføres i den gamle skolegård.


På en solbeskinnet tirsdag eftermiddag inviterede bygherren Kjøbenhavns Boldklub (KB) til rejsegilde på K.B. Hallen. Stålspærene, der danner den velkendte bue, er nu rejst, og dermed kunne rejsegildekransen traditionen tro placeres i toppen af byggeriet.


I 2017 lukkede Computercity alle sine butikker i Danmark. Ejeren af ejendommen ønsker at ombygge og udbygge den nuværende bygning med henblik på udlejning. EEK er nu påbegyndt en om– og tilbygning i totalentreprise. Der tilbygges i alt ca. 1.300 m2. Der udføres tilbygning både mod øst og vest på den eksisterende bygning.


Ombygningen af SU-Styrelsens gamle hovedsæde på Danasvej til 77 nye studieboliger og 8 seniorboliger er nu indstillet til Renover Prisen 2018. EEK har udført ombygningen i hovedentreprise fra 2015 til 2017 for MP Pension.

Prisen er indstiftet for at give renovering synlighed og anerkendelse, og ved at fremhæve de mange gode renoveringsprojekter, er det håbet at inspirere til nye og flere renoveringsprojekter.


Arbejdet skrider frem på K.B. Hallen, og EEK har nu monteret de første 3 buer samt det første gitterspær på K.B. Hallen.

TV Lorry bragte 11. januar 2018 et indslag om K.B. Hallen, og det giver et fint overblik over byggeriets stade.


Julemærkefondens protektor H.K.H. Kronprinsesse Mary har i dag indviet det nye julemærkehjem i Roskilde. Med til at klippe snoren var også Winnie Liljeborg, der har skænket det nye julemærkehjem.

Der var velkomst ved Julemærkefondens bestyrelsesformand Hans Erik Lindkvist og taler af Winnie Liljeborg og Roskildes borgmester, Joy Mogensen, samt underholdning af børn fra Liljeborg.

 
EEK har udført hovedentreprisen på ombygningen af den tidligere Hafnia-bygning for Bygningsstyrelsen.

Den bevaringsværdige ejendom skal fremover være nyt domicil for Forsvarsministeriet og Værnfælles Forsvarskommando.

Ejendommen på Holmens Kanal 9/Holbergsgade 3 består af tre bygninger og er samlet på ca. 11.000 kvm. fordelt på seks etager samt en kælder.

 
6 jubilarer indenfor en god måned er bemærkelsesværdigt og noget, vi er stolte af i EK. 

På billedet ses fra venstre tilbudsmedarbejder Martin Rousing Holmark, kontorassistent Sanne Helmbo, sekretær Vivi Holmqvist, chefkonsulent Mogens Juul Sørensen, direktør og medejer Jens Kornerup og murermester Thommas Matthisen. Jens og Mogens kan begge fejre 40 års jubilæum i EK, mens de øvrige kan fejre 10 års jubilæum i EK.  

Tirsdag den 4. oktober var EEK inviteret til reception og diplomoverrækkelse på Frederiksberg Kommune, idet kommunen ønskede at præmiere Copenhagen Plant Science Centre på Bülowsvej 21 for smukt gennemført byggeri.

EEK udførte apteringsentreprisen på CPSC i perioden 2014 til 2016, og entreprisen omfattede indvendige tømrerarbejder herunder buede krydsfinérvægge, glasvægge, lette vægge, nedhængte systemlofter og lofter med akustikpuds.

 
På Frederiksholms Kanal 6 i indre København udfører EEK en totalrenovering af ejendom fra 1905 i hovedentreprise. Ejendommen ombygges fra erhverv til 31 eksklusive ejerlejligheder. Der etableres altaner på ejendommen, og kælderen og gårdrum renoveres.

 


Projektet omfatter helhedsrenovering af de eksisterende ca. 3.000 m2 bygninger og udvidelse med ca. 1.000 m2.  Skolen har i dag ca. 80 elever og ca. 130 ansatte og skal i fremtiden fungere som specialskole med tilhørende fritidsordning for elever med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Skolens eksisterende bygningsfløje bevares og bindes sammen af en ny tilbygning i den gamle skolegård. I midten skabes en oval gårdhave/sansehave, der ligeledes skal benyttes i skolens læringsprogram.


Den ikoniske K.B. Hal, der i 2011 blev totalskadet efter en brand, skal genopføres. Bygherre Kjøbenhavns Boldklub (KB) fik i 2016 grønt lys fra Frederiksberg Kommune til at opføre en ny og moderne hal.

Det er arkitektfirmaet Christensen & Co., der har tegnet den nye K.B. Hal. Det bliver en moderne og markant bygning inspireret af den oprindelige K.B. Hal, der i sin tid blev tegnet af arkitekt Hans Hansen og indviet af Kong Christian X i 1938.

 

Den 13. juni 2017 var EEK med til at flytte Graverboligen tilbage til sin oprindelige placering på Assistens Kirkegård. Bygningen blev flyttet i 2010 pga. Metrobyggeriet - se Metroselskabets video fra tilbageflytningen her. Se evt. også Metroselskabets video om Graverboligens flytning i 2010 her. 

 

Københavns Kommune har siden 1902 præmieret smukke bygninger og bymiljøer i København. Fredag den 28. april 2017 modtog Danielsen Architecture præmiering for Turbinehuset i Adelgade ved en diplomoverrækkelse på Københavns Rådhus.

EEK opførte Turbinehuset i Adelgade i totalentreprise i perioden 2014-2016.

 

Den 25. januar 2017 var der officiel indvielse af det nye Experimentarium på Tuborg Havnevej 7 i Hellerup. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik indviede Danmarks science center. Den 26. januar kl. 9.30 blev der åbnet for offentligheden.

EEK har udført indvendige kompletteringsarbejder og overflader herunder gulve, trapper, beklædninger, lofter og inventar.

 

EEK kan nu påbegynde nedrivning og byggepladsindretning i forbindelse med et moderniseringsprojektet for Bank Mikkelsens Vej i Gentofte. Området huser sociale institutioner til børn og unge, samt bo- og dagtilbud til voksne.

Dette er første etape af flere. Projektet omfatter nedrivning af ca. 60% af den nuværende bebyggelse og opførelse af 120 almene plejeboliger, en administrationsbygning samt tilknyttede udearealer.

 

På Herlev Hospital var der i fredags den 9. december rejsegilde på den nye sterilcentral. Her er EEK i gang med at opføre råhusentreprisen. Der var taler af både byggeleder Martin Gredsted fra H+ Arkitekter, hospitalsdirektør Michael Jensen, byggechef på Herlev Hospital Connie Barfoed og adm. dir. i Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S Leo V. Jørgensen.

Der blev takket gensidigt for godt samarbejde mellem byggeriets parter.

 

Plejehjemmet Holmegårdsparken i Ordrup er præmieret som Årets Byggeri 2016 i kategorien Bolig - en hæderspris, der er indstiftet af byggemagasinet BYGGERI. Det er BYGGERIs læsere samt en dommerkomite med repræsentanter for byggebranchens førende aktører, der kårer årets byggeri.

Det er EEK, der sammen med Rubow Arkitekter A/S og Orbicon A/S har opført det nye Holmegårdsparken i 4 etaper fra februar 2012 til august 2015. 120 nye plejeboliger med tilhørende servicearealer og fælleshus danner nu nye og moderne rammer for både beboere og ansatte.

 

Fredag den 18. november 2016 kl. 11.00 blev første spadestik taget af Morten Slotved, Borgmester i Hørsholm Kommune og Tom Mortang, Mortang Advokater til det kommende byggeri - Hirschholm Park, som EEK skal opføre.

Hovedentreprisen omfatter en beboelsesejendom med 6 eksklusive lejligheder beliggende på Barakstien 4 i Hørsholm. Gravemaskinerne starter på mandag, og byggeriet forventes afsluttet i september 2017. 

 

Den 1. november 2016 købte Initus Ejendomme A/S (et selskab i EK gruppen) grunden Mørdrupvej 15-19, hvor Helsingør Kommunes Teknisk Forvaltning tidligere har været beliggende. Planen er at nedrive den eksisterende bebyggelse på grunden med undtagelse af en enkelt bygning - Radissen - som skal omdannes til 3 boliger.

Allerede nu påbegyndes en ny lokalplan for grunden, som forventes afsluttet i samarbejde med kommunen i eftersommeren 2017.

 

TV Lorry har i et par udsendelser fulgt renoveringen af PH's villa på Brogårdsvej i Gentofte. Det er Realdania By og Byg, der har opkøbt villaen og har finansieret renoveringen for at bevare de arkitektoniske værdier, som huset repræsenterer.

EEK's Mesterafdeling har udført murer- og funderingsentreprisen, og du kan se flere af EEK's håndværkere i videoen bl.a. murer Adam Trautner Nielsen.

 

EEK har udført betonrenovering og totalistandsættelse af musiktribunen i Enghaveparken. Tribunen er én af Arne Jacobsens første værker og er opført i 1929.

Pavillon nord og syd er ligeledes tegnet af Arne Jacobsen. I pavillon nord har vi indrettet rengøringsrum og tag og facade er tilbageført. I pavillon syd har vi indrettet toiletter og depotrum. Indgangspartierne i Enghaveparken er ligeledes istandsat.

 

Den 20. juni 2016 blev første spadestik taget på opførelse af Julemærkehjemmet Liljeborg, Roskilde.

Det er EEK, der skal renovere og nyistandsætte den tidligere husholdningsskole Haraldsborg i Roskilde. Derudover skal der opføres en ny rund bygning, der skal indeholde kontor for administration og udvikling, et mindre elevkøkken med spisestue, aktivitetsrum, fællesstue, multisal og træningssale.


Torsdag den 12. maj 2016 var alle EEK's lærlinge på tur til bl.a. Metrobyggeriet i Nørrebroparken og derefter til vores byggesag på Experimentariet, hvor entreprisechef Michael Lynge-Svendsen viste rundt og gav frokost.

En læreplads hos EK A/S er lig med et højt fagligt niveau, hvor fælles ekskursioner og fællesmøder er med til at sikre målsætningen under læretiden. Derudover følger vores lærlingeudvalg (HR-medarbejder og byggeledere) vore lærlinge tæt. Der føres logbøger, og alle lærlinge tilknyttes mentorer.Dagen starter med morgenbrød og input fra bl.a. arbejdsmiljø- og kvalitets-
koordinator Signa Kyllebæk Petersen
Ankomst metrobyggeriet Nørrebroparken
På vej ned i tunnelen Ankomst til Experimentariet
Entreprisechef Michael Lynge-Svendsen viser rundt på Experimentariet


Læs flere nyhederEEK er påbegyndt ombygningen af SU-styrelsens gamle hovedsæde på Danasvej 30, der nu skal omdannes til 77 studieboliger.

I bygningen på Forchhammersvej 19 skal der indrettes 8 seniorboliger og café samt fælleslokaler i stueetagen. I forbindelse med seniorboligerne prioriteres det at skabe dagslys fra mere end en side i opholdsrummene og at indrette lejlighederne, så de tilgodeser borgere med specielle krav til tilgængelighed. Seniorboligernes størrelse er på ca. 180 m2 pr. bolig. 

EEK har netop vundet udbuddet omkring opførelsen af det nye julemærkehjem i Roskilde.

Det er den tidligere husholdningsskole Haraldsborg i Roskilde, der skal renoveres og nyistandsættes. Derudover skal der opføres en  ny rund bygning, der skal indeholde kontor for administration og udvikling, et mindre elevkøkken med spisestue, aktivitetsrum, fællesstue, multisal og træningssale. På 1. sal indrettes der overnatningsfaciliteter for 40 børn samt handicapværelse. Børnene sover 2 på hvert værelse, og der indgår en gruppestue for hvert 5. værelse.

EEK har fået kontrakt på opførelse af nyt Scandic Hotel i Skelbækgade. Hotellet bliver nabo til uddannelsescenter SOPU (erhvervsuddannelserne indenfor Sundhed, Omsorg og Pædagogik), som EEK netop har afleveret.

EEK er allerede gået i gang med jordentreprisen, men har nu fået kontrakt på selve hotelbyggeriet. I lighed med uddannelsescenter SOPU er Halmtorvet 29 A/S bygherre og Tetris A/S projektudvikler. EEK skal opføre hotellet i totalentreprise i samarbejde med Danielsen Architecture A/S, Alectia A/S og Schønherr.

 
Falko Arkitekter har netop modtaget Arkitektforeningen Københavns pris "Store Arne" 2016 (opkaldt efter arkitekt Arne Jacobsen) for multihallen på Falkonergårdens Gymnasium. Prisen gives for udførte værker, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn.


Det er EEK A/S, der har udført multihallen i hovedentreprise. Multihallen har tidligere modtaget hæder fra Frederiksberg Kommune, der præmierer "Gode og Smukke Bygninger på Frederiksberg".